Ons vmbo staat voor een gedegen opleiding gericht op de toekomst. Wij beschikken over goed ingerichte lokalen en prima voorzieningen. We leiden onze leerlingen op vanuit duidelijke normen en waarden en onderzoeken met een kennersoog waar hun groeimogelijkheden liggen. Wij begeleiden onze leerlingen naar het beste resultaat. Dit doen wij in een persoonlijke sfeer, helder en toegankelijk.

Wat kun je verwachten in klas 1 en 2?

In klas 1 en 2 krijg je per week zo’n 28 lessen en heb je mogelijkheid voor het volgen van maatwerk ondersteuning of excellentie.

Je krijgt de volgende vakken in klas 1. Nederlands, Engels, wiskunde, mens & maatschappij (ak/gs), mens & natuur (bi/nask), LO (Lichamelijke Opvoeding), verzorging, techniek, muziek, Skills, beeldende vorming, economie, rekenen, talents en LEVO (Levensbeschouwelijke Vorming). In de tweede periode van klas 1 maak je een keuze tussen techniek of verzorging, in klas 2 volg je het vak wat jij gekozen hebt. Aan het einde van klas 2 kies je een profiel en kun je bij ons een diploma in de profielen: “Zorg & Welzijn” of “Dienstverlening & Producten” behalen. 

Al met al volg je een prachtige opleiding met uitdagende en spannende vakken. Op deze manier ben je uitstekend voorbereid op het mbo.

VMBO KL-TL (MAVO)

Twijfel jij nog of “KL” of “TL” beter bij jou past? Misschien is het speciale programma ‘VMBO KL-TL’ dan iets voor jou! Je start in klas 1 met de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde op TL-niveau. Ook volg je maatwerk Duits. Zo ontdek je of een vervolg op TL-niveau mogelijk is. Als het TL-niveau beter bij jou past, kun je aan het einde van het eerste schooljaar doorstromen naar klas 2 VMBO-TL. Je kan in klas 2, 3 en 4 nog wel een aantal vakken op TL-niveau blijven volgen als je op KL-niveau doorgaat.

Profielen en routes

Voor klas 3 en 4 Basis en Kader kunnen de leerlingen kiezen tussen de profielen Zorg & Welzijn en Dienstverlening & Producten.

Daarnaast kan jij kiezen uit 5 aantrekkelijke, eigentijdse routes:

  1. Zorg
  2. Sport & Recreatie
  3. Ondernemerschap
  4. ICT
  5. Techniek

Elk van deze routes bestaat uit 4 nieuwe en afwisselende keuzevakken.