Op onze school zijn we er ook voor je als het niet loopt bij een vak of met je huiswerk. Of als je wat verder wilt kijken dan de gewone lesstof. Daarvoor hebben we Maatwerk!

Maatwerk ondersteuning

Gedurende een schooljaar kan het zo zijn dat het bij een bepaald vak niet goed gaat. Het kan zijn dat extra uitleg buiten de gewone vakles je verder kan helpen. Deze extra ondersteuning bieden we jou op de Ulbe in het Maatwerk Ondersteuning. Dit zijn extra begeleidingslessen op een bepaald vakgebied om je extra te ondersteunen bij een bepaald vak. Deze uren vallen meestal op een eerste uur in het rooster en zijn ook terug te vinden in je persoonlijk rooster in Magister. We bieden per vakgebied één uur extra ondersteuning. Hiermee hopen we dat je resultaten verbeteren. Regelmatig bespreken we met je hoe het gaat.

Maatwerk studiepunt

Het kan ook zijn dat je moeite hebt met het maken van huiswerk thuis. Of dat je moeite hebt met het plannen en organiseren van je huiswerk. Daarvoor hebben we Maatwerk Studiepunt. Een huiswerkmaakuur onder begeleiding van een docent aan het einde van de dag. Hier kun je in alle rust bezig met je huiswerk en hulp vragen als je er even niet uitkomt.

Daarnaast kan er ook aandacht worden besteedt aan het leren hoe te leren.  Hoe pak je het leren van teksten, zinnen en grammatica aan? Je leert hier op welke manieren je dit kunt doen.

Maatwerk excellentie

Als je wat verder wilt kijken dan de lesstof hebben we Maatwerk Excellentie. Hier doe je in kleinere groepen vaardigheden op die als extra worden aangeboden. Denk aan een workshop Autotechniek, een cursus Spaans, een website bouwen of speciale technieken leren bij Beeldende Vorming.