De havo- en atheneumopleidingen horen bij CSG Comenius, maar het onderwijs wordt geheel verzorgd door én op de Ulbe. 

Onderbouw

De eerste 3 klassen (onderbouw) op de Ulbe volgen nagenoeg hetzelfde programma als de havo-/atheneumleerlingen op CSG Comenius in Leeuwarden. 

Doorstromen naar de bovenbouw havo/atheneum

De Ulbe werkt nauw samen met andere CVO-locaties. Er wordt hard gewerkt aan unieke doorstroommodules die je op de Ulbe al kunt volgen en die (gedeeltelijke) vrijstellingen geven op CSG Comenius. Hiermee vergroot je de kansen op een goede doorstroom en uiteindelijk een diploma! Daardoor is er een prima aansluiting wanneer je naar klas 4 gaat op de locatie Mariënburg (havo/atheneum) of AMS (havo)

Onderbouw havo en atheneum

Wat kun je verwachten in de onderbouw?

In de onderbouw krijg je per week zo’n 30 lessen en heb je mogelijkheid voor het volgen van maatwerk ondersteuning of excellentie. Aan het einde van klas 3 kies je een profiel voor de bovenbouw.

Al met al volg je een prachtige opleiding met uitdagende en spannende vakken. Op deze manier ben je uitstekend voorbereid op de bovenbouw.

Je krijgt de volgende vakken:

Nederlands, Engels, Frans, Duits (vanaf klas 2), wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie/verzorging, NASK (vanaf jaar drie is dit NASK1 en NASK2) , LO (Lichamelijke Opvoeding), muziek (jaar 1), techniek (jaar 1), Skills, beeldende vorming, economie (vanaf jaar 3), rekenen, talents (klas 1 en 2) en LEVO (Levensbeschouwelijke Vorming)