Mediatheek

De mediatheek is centraal gelegen op de eerste verdieping van de Campus. Leerlingen kunnen hier rechtstreeks of via de docent boeken lenen voor de taalvakken maar mag uiteraard ook vrijwillig.

De mediatheek ondersteunt in diverse taalprojecten zoals de Jonge Jury en Stap op de Rode Loper. Hiervoor worden schrijvers op school uitgenodigd voor gastlessen maar kunnen ook actief locaties worden bezocht zoals musea, bibliotheken en theaters.

De Bildtse & Friese taal en cultuur zal prominent zichtbaar zijn vanuit de mediatheek.

In de mediatheek kan gebruikt gemaakt worden van 30 computers voor huiswerk, werkstukken et cetera. De mediatheek heeft een chillhoek voor de leerlingen waar ze kunnen lezen of werken!

De mediatheek is erg actief op social-media, op Instagram en Facebook @ulbemediatheek met de laatste nieuwtjes uit de mediatheek, nieuwe boekpresentaties, recensies, mediawijsheid, quotes et cetera.

Ook heeft de mediatheek (binnenkort) een eigen website mét app waarin je kunt zoeken in de (boek)catalogus, boeken kunt reserveren, informatiebronnen kunt raadplegen, pushberichtjes krijgt over je geleende boeken et cetera.

De deur van de mediatheek staat altijd open, wees welkom!