De UlbeMediatheek is gelegen op de eerste verdieping van de Campus. Leerlingen kunnen hier rechtstreeks of via de docent boeken lenen voor de taalvakken, maar mag uiteraard ook vrijwillig.

De UlbeMediatheek ondersteunt in onder andere de leesuurtjes van het vak Nederlands en diverse taalprojecten zoals de Jonge Jury en Stap op de Rode Loper. Hiervoor worden schrijvers op school uitgenodigd voor gastlessen, maar kunnen ook actief locaties worden bezocht zoals musea, bibliotheken en theaters.

De Bildtse & Friese taal en cultuur is prominent zichtbaar in de mediatheek.

In de mediatheek kan gebruikt gemaakt worden van computers & laptops voor huiswerk, werkstukken et cetera. De mediatheek heeft meerdere ‘hoekjes’ voor de leerlingen, waaronder een chillhoek (!) waar ze kunnen lezen of werken.

De UlbeMediatheek is super actief op social media, op Instagram en Facebook (@ulbemediatheek) met de laatste nieuwtjes uit de mediatheek, nieuwe boekpresentaties, recensies, mediawijsheid, quotes et cetera. Ook heeft de UlbeMediatheek een eigen website én app waarin je kunt zoeken in de (boek)catalogus, boeken kunt reserveren, informatiebronnen kunt raadplegen, pushberichtjes krijgt over je geleende boeken et cetera. Klik op de afbeelding voor de website.

De deur van de UlbeMediatheek staat altijd open, wees welkom!

Met de Aura Library app van de UlbeMediatheek kun je vanaf je smartphone of tablet zoeken in de collectie van de mediatheek, reserveren, verlengen, recensies schrijven en nog veel meer.
Download de app op je iOS of Android device: