Algemeen

Op Campus Middelsee kun je doen waar je goed in bent. Naast ons brede aanbod in alle opleidingen bieden we Talentstromen aan. Binnen de opleidingen vmbo, havo en atheneum kun je kiezen voor extra lessen sport , kunst en cultuur, toerisme en ondernemen, muziek, koken, natuur en dier, vakmanschap techniek of techniek en programmeren. We werken daarbij samen met bedrijven en instellingen waar je opdrachten voor kunt gaan doen, kortom Levensecht leren!

Sports

Heb jij talent voor sport en bewegen? En vind je het leuk om anderen tijdens het sporten te helpen, coachen en stimuleren? Dan is de Talentstroom Sports vast iets voor jou. Je maakt kennis met veel verschillende sporten, je werkt natuurlijk aan je conditie en je leert samenwerken. We hebben  prachtige sportzalen tot onze beschikking, maar zullen ook veel buiten de school actief zijn.

Cooking Class

Ben je gek op eten, vind je het leuk om voor anderen te koken en wil je je hier nog meer in verdiepen? Dan is de Talentstroom Cooking Class vast iets voor jou. Je maakt kennis met veel verschillende recepten en bereidingswijzen. Ook leer je hoe je een gerecht moet opmaken, presenteren en bedienen in onze prachtige keukens en eigen restaurant!

Talenstromen van Campus Middelsee

Travel Academy

Hou je ervan op reis te gaan en verre oorden te bezoeken? Zou je stewardess willen worden bij een luchtvaartmaatschappij, of in een groot hotel in Dubai aan de slag willen als Floor Manager? We gaan ons bezig houden met populaire toeristische bestemmingen. We leren wat erbij komt kijken om een reis te verkopen. Maar ook: hoe hoor je je in andere landen te gedragen? Wat moet je doen als gastheer voor toeristen?

Technology & Development

Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, of het nu gaat om communicatie of om vermaak, je hebt allemaal te maken met technologie. Ben je nieuwsgierig, onderzoekend, creatief, kritisch en denk je ‘out of the box’? Wil je graag weten hoe iets werkt of wil je iets maken dat werkt en aan bepaalde eisen voldoet? Dan is Technology & Development echt iets voor jou!

Music Stage

Heb jij interesse in en talent voor muziek? Dan is de Talentstroom Music Stage vast iets voor jou. Je leert verschillende muziekinstrumenten spelen, zoals drum, gitaar en keyboard, en je gaat ook aan de slag met zang en rap. Ook ga je zelf songteksten schrijven. Wie weet kunnen jullie meedoen met de Buma Music Schoolact, Sjong Fryslân en/ of Ulbe’s got Talent.

Nature Class

Hou jij van de natuur en dieren? Ben jij er niet vies van om je handen uit de mouwen te steken? Dan is de Talentstroom Nature Class iets voor jou. Je maakt kennis met veel verschillende dieren en planten. Je werkt natuurlijk met dieren en planten, je leert hoe je ze moet verzorgen, je gaat in de tuin en kas werken en je gaat o.a. op werkbezoek bij de Welkoop en een boerderij.

Art Factory

Ben je creatief en wil je hier graag iets mee doen? Dan is Art Factory iets voor jou! Je gaat je talent op het gebied van kunst en cultuur ontdekken en ontwikkelen. Tijdens projecten maak je kennis met verschillende vormen van kunst en cultuur binnen en buiten de school. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. 

Tools & Crafts

Er is een tekort aan technische vakmensen, mensen die graag met hun handen werken, die creatief zijn, technisch inzicht hebben en een klus durven aanpakken. Bij Tools & Crafts willen we hier samen met jou aan werken. Hoe maak je iets van materialen zoals hout, metaal of kunststof en hoe installeer je elektro zoals bijvoorbeeld een lamp. Als jij graag met je handen werkt, veilig en probleemoplossend kunt denken en werken of dat wilt leren, dan is Tools & Crafts iets voor jou.

Talentstromen

Voor wie zijn de Talentstromen bedoeld?

Alle vmbo, havo- en atheneumleerlingen die in Sint Annaparochie in leerjaar 1 starten, gaan een Talentstroom volgen.

Wanneer beginnen de Talentstromen?

Tijdens de introductie week in leerjaar 1 maak je een selectie van 4 uit de 8 talentstromen. Vanaf de 2e schoolweek krijg je tijdens het eerste half jaar de 4 talentstromen in een carrousel van 3 weken en kun je bedenken waar jouw talenten liggen. In de tweede helft van het jaar start je met de Talentstroom van jouw keuze.

Kun je ook later nog met een Talentstroom starten?

De Talentstromen zijn extra onderwijsprogramma’s die aansluiten bij jouw talenten en interesses. De Talentstromen starten in leerjaar 1 en geven je een stevige basis voor de bovenbouw van het vmbo, havo en atheneum. We raden je daarom aan om in leerjaar 1 van CSG Ulbe van Houten te starten als je wilt uitblinken in de onder- en de bovenbouw!

In welke leerjaren worden de Talentstromen aangeboden?

Je volgt een Talentstroom in klas 1 met een vervolg in leerjaar 2.

Wat kosten de Talentstromen?

Voor de Talentstromen wordt een bijdrage gevraagd. Per schooljaar wordt bekeken hoe hoog die bijdrage is.

Kun je altijd de Talentstroom van je keuze volgen?

Bij te veel aanmeldingen voor een Talentstroom, vindt er een selectie plaats. Dit kan een sollicitatiebrief en/of intakegesprek zijn.

Hoeveel uren per week is de Talentstroom?

In leerjaar 1 heb je 2 uren per week een Talentstroom, in leerjaar 2 (vmbo, havo en atheneum) nogmaals 2 uren per week.